SAĞLIK MÜDÜRÜ GÜLÜM AŞI İÇİN KÖY KÖY GEZDİ

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekipleri Şanlıurfa da Bağışıklığa katkı sunmak için fedakârca çalışıyorlar

SAĞLIK MÜDÜRÜ GÜLÜM AŞI İÇİN KÖY KÖY GEZDİ

İl Sağlık Müdürü, Hizmet Başkanları, İlçe sağlık Müdürü ve idareciler Siverek’in Karpuzcu,Kayseri,Gazi,Aşağı Karabahçe,yukarı Beşyamaç,Eskihan,Bağlık,köyleri ile Siverek merkezde bulunan kanlıkuyu ve Lengopark köylerine giden ekipler, aşı konusunda ön yargıları olan vatandaşları ikna etmeye çalıştılar.

Vatandaşlar aşı olmaya ikna etme çalışmaları kapsamında il Sağlık müdürümüz Prof.Dr. Mehmet Gülüm Siverek Karpuzcu köyüne gitti. Müdürümüz burada yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz gibi bütün Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’mızda da aşılama çalışması yoğun bir şekilde yapılıyor.

Özellikle İlimizde Aşı oranları düşük olan köylerimizi İl Sağlık Müdürlüğü olarak ziyaret ediyoruz, Bugün de Siverek’in Aşı Oranları düşük olan köylerindeyiz.

Hizmet Başkanlarımız, İlçe sağlık Müdürümüz ve idarecilerimiz ile birlikte 9 köyde aşı seferberliği başlattık. Bizde Siverek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Deniz Bayer ve Aşılama ekiplerimiz ile birlikte karpuzcu köyündeyiz. Özellikle Tereddüdü olan, Ön yargıları olan vatandaşlarımızla görüşmeye çalışıyoruz. Onların yanlış bildikleri bir durum varsa düzeltmeye çalışıyoruz.

Buraya Karpuzcu köyü Muhtarı ile görüşülerek gelineceği bildirildi. Muhtarımız Sağlık Ekiplerinin köye gelineceğini ahaliye duyurdu ve Aşılama konusunda sağlık çalışanlarımıza katkısı çok oldu, kendisine Teşekkür ediyorum bu köyde güzel bir aşılama oranı yakaladık ”dedi.

Karpuzcu köyü Muhtarı; "Aşı ekibi sağlımız için ev ev dolaşıyor. Vatandaşları aşılıyorlar. Sağlık Çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. İl Sağlık Müdürü Gülüm; Aşılama süreci ve Pandemide gösterdikleri özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etti.



14 Ekim 2021 Per�embe 18:04

http://www.urfa63haber.com/haber/saglik-muduru-gulum-asi-icin-koy-koy-gezdi-14504.html