Geri İadesiz Maddi Yardım Yapan Kurum ve Kuruluşların Listesi

2021 yılında ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere nakdi ve maddi destek veren dernekler, para yardımı yapan hayırseverler, güvenilir yardım kuruluşları, borçlulara yardım eden dernek ve vakıflar hakkında tüm bilgileri alabilirsiniz.

Geri İadesiz Maddi Yardım Yapan Kurum ve Kuruluşların Listesi Ülkemizde hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle alınan sağlık tedbirleri kapsamında işyerleri kapatılmış ve birçok kişi nakit sıkıntısına girmiştir. Bununla birlikte günümüzde ihtiyaç sahibi olan ve kişilere para yardımı yapan pek çok kurum ve kişi bulunmaktadır. Ekonomik anlamda zor durumda olanlara güvenilir yardım kuruluşları ve para yardımı yapan hayırseverler, para yardımı yapan kurumlar ve kuruluşlar, Koç Holding para yardımı yapıyor mu, maddi yardım başvurusu nasıl yapılır, Dedeman Holding yardım başvurusu aktif mi, para yardımı yapan dernekler ve vakıflar, Allah rızası için yardım edenler, fakirlere nakdi para yardım yapan kuruluşlar hayırsever iş adamları, borçluya yardım eden dernekler, kira yardımı yapan vakıflar, sağlık, eğitim, engelli, barınma ve yakacak yardımları Maddi Yardım Yapan Kurum ve Kuruluşlar yazımızdan tüm bilgileri alabilirsiniz. Para Yardımı Yapan Kurumlar ve Kuruluşlar Nelerdir?

Fırsat eşitsizliklerinin yarattığı kayıpları tolere etmek için yardıma muhtaç olan ailelere vakıfların, derneklerin ve şirketlerin yanı sıra bireysel olarak iş insanları da yardım edebilmektedir. İletişim kanalları üzerinden kurum ve kuruluşlara ulaşarak maddi yardım talep edilebilmektedir. Günümüzde özellikle koronavirüs salgınından etkilenen sektörlere öncelik verilerek nakit sıkıntısı çeken çok sayıda bireye ve aileye yardım eden kuruluş bulunmaktadır.

Kuruluşların başvurularda öncelik verdiği en önemli nokta ise; yoksul ve muhtaç kişiler olmaktadır. Düzenli geliri olmayan, SGK kapsamında çalışmayan, bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek maddi durumu bulunmayan, yaşlı, kimsesiz ve engelli bireyler nakdi para yardımında öncelikli olmaktadırlar. Dul ve yetim maaşı gibi devletten sosyal yardım alanların başvuruları öncelikliler arasına alınmamaktadır. Özellikle muhtarlıktan alınan fakirlik kağıdına sahip olanların maddi destek başvurularının kabul edilme olasılığı daha yüksek olmaktadır.

2021 Yılın’da Maddi yardım yapan güvenilir kurum ve kuruluşlar aşağıda sıralanmıştır.

 

Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar bu şekildedir. Maddi para yardımı yapanlara başvuru yapmak için öncelikle başvuru yapılacak olan kuruluş, vakıf, dernek ve iş insanının sunduğu şartların incelenmesi gerekmektedir. Her kuruluş yardım verdiği alana ve yardım miktarına göre kendi şartlarını belirlemektedir. Örneğin öğrencilere maddi yardım yapacak olan kuruluşlar, öğrencilerden okul hayatlarında belirli bir not ortalamasını yakalamış olmalarını isteyebilmektedir.

İçeriğimizde para yardımı yapan hayırseverler ile borçluya yardım eden derneklere yer verdik. Bu şahıs veya kuruluşlara ulaşarak siz de maddi sıkıntılarınızı bir nebze de olsun hafifletebilirsiniz.

Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşların haricinde derneklerde durumu olmayan vatandaşlarımıza maddi destek sağlamaktadır.

  Fakirlere Para Yardımı Yapan Dernek Kurum ve Vakıflar

Aşağıda belirtmiş olduğumuz dernekler fakir ve maddi durumu olmayan vatandaşlarımıza para yardımı yapan derneklerdir. Gerekli bilgiyi derneklere ulaşarak alabilirsiniz.

2021 Yılında Fakirlere para yardımı yapan dernekler kurumlar ve Vakıflar şunlardır;

Borçlulara Yardım Eden Dernekler ve Vakıflar

Hem nakdi hem de insani ihtiyaçları kapsayan yardımlar yapan dernek ve vakıflar; koronavirüs sebebi ile işini kaybederek maddi zorluğa düşen, geçinmekte zorlanan, yardıma muhtaç olan kişilere yardımlarını iletmektedirler. Engelli, kimsesiz, yaşlı, genç olması fark etmeksizin maddi desteğe muhtaç olan kişilere nakdi para desteğinin yanı sıra giyecek, barınma, sağlık ve ilaç temini de yapılmaktadır.

Hem nakdi hem de ihtiyaçlara yönelik Borçluya yardım eden Sosyal Yardım Dernek ve Vakıfları;

Borçluya yardım eden dernekler ve para yardımı yapan kurumları bu şekilde sıralayabiliriz.

Koç Holding Para Yardımı 2021

Koç Holding geçmişte ve günümüzde durumu olmayan vatandaşlara maddi yardım yapan şirketlerin başında yer almaktadır. Koç holding para yardımı ile birlikte bir çok öğrenciye burs vererek okumasında ve iş sahibi olma konusunda önemli bir rol almaktadır. Koç holding para ve burs yardımlarına başvuru yapmak için lütfen koç holding internet sitesinden duyuruları takip ediniz yapılacak yardımların tarih ve başvuru süreçleri siteden duyurulacaktır.

Fakirlere Nakdi Para Yardım Yapan Kuruluşlar Hayırsever İş Adamları Şirketler

Maddi yardım yapan şirketler ve iş insanları; muhtaç ve yoksul durumda olan kişilere her türlü ihtiyaçlar doğrultusunda destek vermektedir. Şirketler her sene belirli sayıda öğrenciye de burs vermektedirler. Borçluya yardım eden Dernekler var mı? araştırılıyor.

Para yardımı Yapan hayırseverler, nakdi yardım sunan şirketler ve bu maddi destekleri üstlenen iş insanları aşağıda örneklendirilmiştir.

Şirketlerin genel müdürlükleri ile telefon numaraları veya e-mail yolu ile iletişime geçerek maddi yardım talep edilebilmektedir. Başvurular değerlendirilmeye alınıp, gerekli şartların sağlanması durumunda maddi destek sağlanacaktır.

Gelirim yok, işsizim, zengin iş adamlarına, yardım yapan kurumlara ve derneklere nasıl ulaşabilirim mi diyorsunuz? Maddi Yardım Yapan İş Adamları ve Zenginler içeriğimize göz atarak son 10 yıl içerisinde en yüksek para yardımı yapan iş adamları ve şirketler listesine ulaşabilirsiniz!

Güvenilir Yardım Kuruluşları Hangileridir?

Ülkemizde yardımseverlik konusuna duyarlı olan, yurt içi ve yurt dışında önemli faaliyetleri organize eden güvenilir yardım kuruluşları vardır.

Güvenilir Yardım Kuruluşları Listesi;

Güvenilir olan ve yıllardır para yardımı yapan kurum, kuruluş ve derneklere başvurunuzu yapabilirsiniz. Maddi destek veren bu kurumlar ve zenginler, ihtiyacı olanlara yardım eden derneklere kadar pek çok şahıs ve kuruluş ihtiyaç sahiplerine el uzatmaktadır.

Sanatçı ve sivil toplum kuruluşlarının yanında para yardımı yapan futbolcular da yoksullara maddi destek vermektedir. Dünyaca ünlü futbolculardan, hayırsever Türk futbolcularına kadar yurt içinde ve yurt dışında yardım yapan futbolcuların olduğu bilinmektedir. Para yardımı yapan futbolcular telefon numarası merak edilse de direkt olarak futbolcular ile iletişime geçilmesi imkansızdır. Bunun için öncelikle menajerlere ulaşarak maddi destek verilen anlaşmalı derneklere yönlendirileceksiniz.

Nakdi Para Yardımı Yapan Şirketler

İhtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere burs imkanı sunan ve maddi yardım yapan vakıf, dernek ve şirketlerden bazıları aşağıda verilmiştir:

İzmir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Ankara, Aydın, Diyarbakır ve Denizli’de yardım yapan yerler nerelerdir? merak ediyorsanız kaymakamlıklar, dernekler ve belediyeler tarafından yapılan maddi yardım başvurusu ve şartlarını inceleyebilirsiniz.

2021 Fakirlere Yardım Yapan Kurum ve Kuruluşlar

Yoksulların ve dar gelirli ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yardım talep edebileceği kurum, kuruluş ve dernekler bulunmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İnsani Yardım Vakfı (İHH Vakfı), Türkiye Sokak Çocukları Vakfı, Kızılay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, Dernek ve vakıflar, bağlı bulunan belediyeler ve para yardımı yapan hayırseverler fakirlere yardım yapanlar arasında yer almaktadır. Siz de finansal anlamda zorluk yaşıyorsanız, bu merkezler ve hayırseverler aracılığı ile maddi destek talebinde bulunabilirsiniz.

Devletin Yaptığı Maddi Yardımlar Nelerdir?

Devlet, Bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun amacına uygun çalışmalar yapmakta, her il ve ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmaktadır. Devletin yaptığı yardımlar kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımları şu şekildedir;

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri veya Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bu maddi destekler için talepte bulunabilirsiniz. Muhtaçlık belgesi alarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Muhtaçlık belgesinin en büyük avantajlarından biri ise devlet hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmak olacaktır. Muhtaçlık belgesine sahip olan kişilerin aylık yardım miktarı ise 2021 itibariyle 1125,67 TL‘dir. Belirlenen aylık maaş, muhtaçlık belgesine sahip olan kişilerin adına açılan PTT hesabına veya Ziraat Bankası hesaplarına yatmaktadır.

Barınma İhtiyaç Desteği

Barınma yardımı başvurularında SYDY başvuru kayıt formunu ilk defa maddi destek alacaklar doldurup, başvuru dilekçesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi, barınma ihtiyaç raporu veya hasar tespit raporu ile Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurulur. Başvuru tarihinden itibaren 30 gün içinde destek ödemesi verilmektedir.

Barınma yardımı, kişilerin oldukça eski, bakımsız ve sağlıksız evlerinin bakım ve tadilatları için yapılmaktadır. Bu şekilde sağlıksız evlerde oturan vatandaşlara ayni ve nakdi olmak üzere destekler yapılarak sıcak ve sağlıklı yaşam ortamına kavuşturulmaktadır. Ayrıca bazı kurum ve kuruluşlar tarafından da kira yardım verilmektedir.

Sağlık İhtiyaç Desteği

Sağlık yardımları kapsamında şartlı sağlık yardımları yapılmaktadır. Şartlı Sağlık desteği kapsamında, nüfusun en yoksul kesiminde yer alan ailelere 0-6 yaş arası çocuklarını düzenli olarak sağlık kontrollerine götürmeleri şartı ile düzenli nakit para desteği yapılmaktadır. Sağlık destekleri Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında yapılır uygun görülen başvurularda ödemeler 14 gün içinde yapılır. Ödemeler Ziraat Bankası ve PTT’ler aracılığı ile doğrudan anneler adına açılan hesaplara yapılmaktadır.

Yakacak ve Gıda İhtiyaç Yardımı

Aile yardımları kapsamında vatandaşlara yakacak ve gıda desteği yapılmaktadır. Maddi destek talebinde bulunanlara giyim ve gıda ile birlikte 500 kg kışlık yakacak yardım da yapılmaktadır. Başvurularda SYDY başvuru kayıt formu, başvuru dilekçesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvurulur. Değerlendirildikten sonra uygun bulunan başvurularda gıda destek listesine ve yakacak listesine eklenerek gıda ve yakacak sevkiyatı yapıldığı tarihlerde 30 gün içinde yapılır. Yakacak desteğinde kalitesiz ve yanma gücü düşük ürünler kullanılmaz.

Eğitim İhtiyaç Desteği

Eğitim yardımları kapsamında Yüksek öğrenim bursları, engelli öğrencilerin okullarına ücretsiz taşınması, öğrenci barınma taşıma, iaşe, öğle yemeği, ücretsiz kitap, şartlı eğitim ve eğitim materyali yardımları yapılmaktadır. Bu maddi desteklerde sınırlama bulunmamaktadır. İlk okuldan yükseköğretim gören öğrencilere kadar her kademeye destekleme yapılmaktadır.

Maddi imkansızlıkları nedeni ile eğitim hayatına devam edememiş olan kişilerin eğitimlerine devam etmelerini, meslek edinmelerini, geleceklerini sağlama almalarını ve maddi sıkıntı yaşamamalarını amaçlayan kurumlardır. Yardıma muhtaç ve kimsesiz olan öğrencilere destek verilmektedir. Başta lisans ve yüksek lisans öğrencileri olmak üzere bütün öğrenciler bu kuruluş ve vakıfların desteklerinden yararlanabilmektedirler. Yerel, ülke genelinde ve uluslararası alanda öğrencilere destek veren çok sayıda şirket, vakıf ve dernek bulunmaktadır.

Şartlı eğitim yardımı ile de ekonomik sıkıntılar nedeniyle çocuklarını eğitim öğretim kurumlarına ailelere, çocuklarının okula devam etmeleri şartıyla, “Şartlı Eğitim Yardımı” yapılmaktadır. Şartlı eğitim kapsamında verilen tutarlar ise;

Eğitim materyal desteği olarak ise; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ihtiyaç sahibi  ailelerin çocuklarının eğitim materyali kapsamında önlük, ayakkabı, kıyafet, çanta, kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçları karşılanmaktadır. Eğitim materyali desteğinden devletdestekli.com yaralanabilmek için hane gelirinin asgari ücretin 1/3’ünden az olması gerekmektedir. İhtiyaç sahibi ailelerin bu destekten yaralanmak için SYDV başvurmaları gerekir.

Eşi Vefat Etmiş Kadınlar Yönelik Yardım Programı

Bu proje kapsamından yararlanabilmek için resmi nikahlı olduğunuz son eşinizin vefat etmiş olması gerekir. Aksi halde boşanmalarda bu destekten yararlanma mümkün değildir. Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programında alacakları destek ödemesi aylık 325 TL olmak üzere iki ayda bir 650 TL‘dir. Programdan yaralanmak isteyen eşi vefat etmiş kadınlar nüfus cüzdanları ile birlikte ikamet adresinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edebilirler.

Devlet Tarafından Verilen Doğum Yardımı

Devlet tarafından sağlanan doğum yardımı anneye verilir ve doğum desteği talebi için başvuru kanalları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri olmak üzere ikiye ayrılır. Aynı zamanda kamuya bağlı çalışan vatandaşlar için ise doğum desteği ise ilgili kurumlarda yapılmaktadır. Doğum ve bebek bakım parası 2021 yılında;

Bakanlık tarafından belirlenen tarihlerden evvel doğum yapmış olanlar maddi desteklerden yararlanabilecektir. Doğum yardımı almak için başvuru yapan annenin sağ ve Türk vatandaşı olması gerekmektedir.

Kira Yardımı Yapan Vakıflar

Dar gelirli ailelere kira yardımı yapan kurum ve kuruluşlar şu şekildedir;

Kira kapsamında maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar ile bunlara ek olarak gönüllü kuruluşlar ve şahıslar tarafından da kira desteği verilmektedir.

Maddi Yardım Nasıl Alınır? Başvuru Adımları

Maddi anlamda para sıkıntısı yaşayan, kredi borçlarını ödemekte zorlanan veya eşi vefat ederek aylık geliri olmayan kişiler maddi yardım almak ister. Engelli olarak hayatını idame ettirmeye çalışan veya oğlu askere gittiği için tek geçim kaynağı olan oğlunun maaşı olmadan askerliği boyunca ne yapacağını bilmeyen aileler geçim sıkıntısı içinde olup ne yapacağını bilemeyen vatandaşlara devlet destekler vermektedir. 2021 yılında Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar başvuru yaparak maddi anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız destek alabilirler.

Yoksullukla mücadele için muhtaç ve geliri olmayan vatandaşların güçlendirilmesi ve yardımlara kolaylıkla ulaşabilmesi için Sosyal Yardım hattı projesi geliştirilerek çağrı merkezi oluşturulmuştur. Alo 144 sosyal yardım hattından yetkililer ile görüşebilir çağrı merkezinden personele vereceğiniz bilgiler doğrultusunda alacağınız maddi destekler hakkında bilgi alabilirsiniz. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi operatörlerden ücretsiz arama yapabilirsiniz!

2021 Maddi Yardım Almak İsteyenlere Destek!

Maddi yardım almak isteyenler bulundukları belediyelerden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan başvuru yaparak, uygun görülmeleri halinde maddi destek alabilirler. İçeriğimizde bahsi geçen destekler 2021 yılında da verilmeye devam etmektedir. Size en yakın il müdürlüğüne ve belediyelere başvuru yaparak bu desteklerden yararlanabilirsiniz. Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar tarafından verilen desteklere başvuru yapabilirsiniz. Sitemizce herhangi bir yardım yapılmadığını belirtmek isteriz!



20 Eyl�l 2021 Pazartesi 08:29

http://www.urfa63haber.com/haber/geri-iadesiz-maddi-yardim-yapan-kurum-ve-kuruluslarin-listesi-14426.html