CEYLANLAR DOĞAYA BIRAKILDI

Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklara ait Ceylan üretme istasyonunda bulunan ceylanlar doğaya bırakıldı

CEYLANLAR DOĞAYA BIRAKILDI

Dünyada Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan  "Gazella gazella" türü ceylanlar, artık türkülerde olduğu gibi Şanlıurfa dağlarında özgürce gezmeye başlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa’da koruma altına alınan "Gazella gazella" türü ceylanlar, Eyyübiye ilçesine bağlı Kızılkuyu kırsal Mahallesi'nde 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu’nda koruma altında bulunuyorlar.

Burada popülasyonunun dolduran ceylanlar yaklaşık 200 hektarlık doğal alana bırakıliyor.

75. Yıl Ceylan üretme istasyonunda koruma altında bulunan yüzlerce ceylanlardan popülasyonunu dolduran ceylanları Bir kısmı beli aralıklarla Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’na  ve bir kısmı Türkiye'nin değişik alanlarında doğaya uyumlu yerlerde bırakılarak doğada yaşamlarını rahatça sürdüryor.

Geçen yıl burada Koruma altında bulunan 50 Ceylan Şırnak iline götürülerek Cudi dağında doğaya bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından istasyonda bulunan ceylanların bakımları, beslenmeleri ve sağlıkları ile özel olarak ilgileniyor.

 

Bu yıl istasyonda Popülasyonu tamamlanan 5 ceylan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek ve Doğa Koruma Şanlıurfa Şube Müdürü Mehmet Gürkaynak tarafından doğal yaşam alanına bırakıldı.

Salı verme töreninden sonra Şanlıurfa'ya Doğa turizimine katkı sağlamak için 75. Yıl Ceylan üretme istasyonunda kurulan ziyaretçi istasyonunun gezerek Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek'ten bilgi aldı.

Pandemi sürecinin bitmesi ile birlikte Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancıların uğrak yeri haline getirilmesi için tesiste tüm hazırlıklar tamamlanarak gelen turistlerin hizmetine sunulacak



19 Eyl�l 2021 Pazar 18:38

http://www.urfa63haber.com/haber/ceylanlar-dogaya-birakildi-14423.html