SİVEREK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın girişimiyle alınan 10 milyonluk hibe desteğinin ardından yol sorunu çözüme kavuşturuldu.

SİVEREK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Bir süre önce yapım çalışmalarına başlanan Siverek Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) alt yapı çalışmaları devam ediyor. Yüklenici firma tarafından sanayi bölgesindeki alt yapının yanı sıra yollarda çalışma yürütülürken çevre yolu sorunu ise Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın girişimiyle çözüme kavuştu.

Başkan Ayşe Çakmak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Şanlıurfa’daki temaslarında görüşerek yaşanan yol sorunu konusunda bilgi verdi. Görüşmeler neticesinde Bakan Mustafa Varank’ın çevre yolunun yapımı için 10 milyon hibe desteği sözü verdiği bildirildi. Bölgede çalışmaların yoğunlaştırıldığını dile getiren Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, alt yapı çalışmalarının ise büyük oranda tamamlandığını söyledi.

OSB’ye verilecek enerji ve elektrik ilgili ihalesinin Ankara’da yapıldığını belirten Başkan Ayşe Çakmak, “Elektrik ile ilgili alt yapı çalışmaları devam ederken doğalgaz firmasıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Doğalgaz sorununu da yılsonuna kadar çözmeyi planlıyoruz. Su ve kanalizasyon ile ilgili çalışmalar müdürlük tarafından takibi yapılıyor.” dedi.

Alt yapı çalışmalarının yılsonunda tamamlanmasını planlıyoruz

Bölgede devam eden alt yapı çalışmalarının yılsonunda tamamlanmasını beklediklerini aktaran Ayşe Çakmak, şunları söyledi: “Diğer çalışmalar ise planlandığı gibi aksama olmadan sürüyor. Yüklenici firmadan aldığımız bilgi de çalışmaların %60 seviyesinde olduğu belirtildi. 2021 yılının sonunda yüksek ihtimalle bütün alt yapı çalışmaları tamamlanmış olacak, üst yapısı ile alakalı elimizdeki güzel verilerle yola devam edeceğiz.”

10 milyonluk hibe sözü aldık

Bölgede alt yapı çalışmaları devam ederken yolun büyük bir sorun olarak karşılarında durduğunu ifade eden Başkan Çakmak, “Yaklaşık olarak 5 kilometrelik bir yol güzergahımız vardı. Bununla alakalı 6 aylık ciddi çalışmalarımız oldu. Tabi bu çalışmalar neticesinde konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza ilettik. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile Ankara’da görüşme fırsatımız oldu. Sayın Bakanımız toplu açılışı töreni nedeniyle Şanlıurfa’ya geldi. Burada kendisiyle yaptığımız görüşmede çok güzel bir hibe sözü aldık ki 10 milyon gibi büyük bir rakamdan bahsediyoruz. Yolun yapımıyla alakalı hibenin aktarılacağını ve yolun tamamlanmasının onlar içinde güzel olacağını dile getirdiler. Allah’ın izniyle 2021 yılının sonunda da yol ile ilgili sorunun kalmayacağını ve istediğimiz veriler doğrultusunda organize sanayi bölgemizin nihai açılışını 2022 yılında yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Bölgede 29 yatırımcıya yer tahsisi yapıldığı ve faaliyetlerin başlamasıyla yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacağı bildirildi. Yaklaşık 100 hektarlık alanda 81 parselin olduğu Siverek Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanmasıyla 5 bin ile 10 bin kişinin iş imkanına kavuşacağı belirtildi. Siverek Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yer tahsisi başvurularını almaya devam ederken 100 hektarlık bir alanın da ikinci etap için hazır tutulduğu öğrenildi.



5 Temmuz 2021 Pazartesi 09:48

http://www.urfa63haber.com/haber/siverek-organize-sanayi-bolgesinin-yol-sorunu-cozuldu-14035.html