KELAYNAK ÜRETME İSTASYONU MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Nesli Tehlike altında bulunan Kelaynak Kuşlarının Birecik’te bulunan Üretim İstasyonu modern görünüme kavuştu

KELAYNAK ÜRETME İSTASYONU MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Türkiye'nin Bozkır Ekosistemlerinin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi" proje kapsamında Şanlıurfa’da yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Şanlıurfa’ya gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut, Hassas Alanlar Daire Başkanı Mehmet Özdemir ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü temsilcileri ile birlikte çalışmaları yerinde incelediler.

İncelemeler kapsamında Nesli Tehlike altında bulunan Kelaynak Kuşlarının Birecik’te bulunan Üretim İstasyonu ziyaret ederek bu yıl rekor sayıda alınan yavrular ve tesisi hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek’ten bilgi aldılar.

 

Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut’a gezi ve incelemeleri sürecinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek Bölge Müdür Yardımcısı Murat Akgün ve Kurum Personeller eşlik etti.

  

Kelaynak Tanıtım Merkezini gezen Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Bulut ve Hassas Alanlar Daire Başkanımız Mehmet Özdemir Üretim istasyonunda yapılan modern çalışmalardan ile gerekli hassasiyeti göstererek rekor bir seviyede yavru elde eden Kurum personelleri ve idarecileri adına Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek’e teşekkür ederek üretim istasyonunda bulunan ziyaretçi defterine duygu ve düşüncelerini aktardı.

 



23 Kas�m 2020 Pazartesi 12:50

http://www.urfa63haber.com/haber/kelaynak-uretme-istasyonu-modern-gorunume-kavustu-12875.html