BURASI GÜNEYDOĞUNUN İNCİSİ TAKORAN VADİSİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bölge halkı tarafından "saklı cennet" olarak tanımladığı eşsiz güzellikteki doğa harikası bir vadi.

BURASI GÜNEYDOĞUNUN İNCİSİ TAKORAN VADİSİ

Henüz Turizmciler tarafından daha tam olarak keşif edilmeyen bu yer Fırat Nehri üzerinde Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Mezra Mahallesi'nden başlayıp Adıyaman'ın Gerger ilçesine kadar uzanıyor. Yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki bu vadi, muhteşem doğa görüntüsü ile bakir doğasıyla yöreye gele turistleri kendine hayran bırakan bir yer. 

Alanın başlangıcında Siverek Belediyesi tarafından yapılan devası park ile başlıyor. Buraya gelen yerli ve yabanı Turistleri Siverek Belediyesine ait Feribot ile Vadinin Zengin bitki örtüsünün yanı sıra kanyonu, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle bölge halkının "saklı cennet" olarak isimlendirdiği harika manzaralı Fırat’tın oluşturduğu doğal bir vadi. Buraya gelen yerli ve yabanı Turistler Yöre halkının Misafirperverliği ve doğanın güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladı.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar konuyla ilgili yaptığı açıklamada İlçemizin ve Güneydoğunun incisi konumunda olan Takoran Vadisine gelen turistleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Takaron Vadisi'nin hak ettiği değeri görmesi için Belediye olarak ellerinden gelen tüm imkanları kullanarak çalışmaları sürdüğünü anlattı.

Başkan Yardımcısı Karavar Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekler tarafından düzenlenen su sporları, Doğa Sporları ve Olta Balıkçılığı gibi yapılacak etkinliklerde Siverek Belediyesi olarak gerekli tüm desteklerin sağlanacağını İlçemizin Saklı Cenneti Konumunda olan Takoran vadisinin tanıtımını yaparak bölgenin Turistik bölge haline dönüştürmek amacında olduklarının belirti.

Başkan Yardımcısı Karavar açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti. "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 Göbeklitepe Yılı olarak ilan edildi ve bu nedenle Şanlıurfa'ya turist akını söz konusu. Turizm şirketlerinin bu anlamda Takoran Vadisi'ni de programlarına almaları gerekiyor. Siverek Belediyesi olarak önümüzdeki dönemlerde bunu daha ileri bir seviyeye taşımak istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Yurtiçinden gelen Turistlerin yanı sıra Avusturya ve Belçika’dan gelen turistleri ağırladık. Gelen Turistler bölgemizden ayrılırken çok memnun bir şekilde ayrıldıklarını bölgenin doğal güzellikleri yaşandığı bir bölge olduğunu. Sadece Takoran Vadisi değil, Fırat kıyılarının hepsi coğrafi şekillerinin oluştuğu, o doğal güzellikleri yaşayacağımız bir alan. Kış sezonunda ise Karacadağ bölgesinde bulunan Kayak merkezi ile birlikte ileriki süreçte yapacağımız tanıtımlar ve festivallerle daha ileri bir boyuta taşıyacağız." dedi.

 



31 Temmuz 2019 �ar�amba 11:02

http://www.urfa63haber.com/haber/burasi-guneydogunun-incisi-takoran-vadisi-11476.html