Bu Tekme Sağlık Bakanlığı'nın Yüzüne Atılmıştır

Cuma günü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan olay Kınandı

Bu Tekme Sağlık Bakanlığı'nın Yüzüne Atılmıştır

Cuma günü Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan darp olayı ile ilgili Aile Hekimleri Derneği Başkanı H.Yusuf Eryazgan ve sendika temsilciler tarafından basın açıklaması yapılarak olay kınandı. Gruplar adına Basın açıklamasını  Aile Hekimleri Derneği Başkanı H. Yusuf Eryazgan yaptı. Eryazgan açıklamasında şu ifadelere yer verdi "  Bir gün düşünün. Ateşi çıkan yavrunuzun tedavisini yapabilecek kimsen olmadığı, kırılan ayağınızı iyileştirebilecek, şekeri yada tansiyonu yükselen annenize müdahale edebilecek , apandisiti patlayan kardeşinizi ameliyat edebilecek kimse yok yok yok. Sadece bir gün! İnsanların canlarını, cananlarını, en sevdiklerini emanet ettikleri hekimlerin, emanet eden yada edilenler tarafından şiddet görmesi ne kadar tuhaf.

Hakaret anlamında kullandığımız hayvanların bile düşmeyeceği bir seviyeye düşebiliyor insanlar. Bu şekilde bir duruma daha şahit olduk. Vatani görevinden kaçmak için çürük raporu almaya çalışan bir mahluk tarafından kadın bir hekim darp edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından alınmayan önlemler sonucu bir hekim görevini yaptığı için yüzü tekmelenerek şiddet gördü.

Aslında yüzüne tekme atılan Sağlık Bakanlığıdır. Canı yanan ise tüm sağlık personelleridir. Bu şekilde devam ederse ulaşılabilecek hiçbir sağlık çalışanı kalmayacaktır. Acaba bu duruma maruz kalan meslektaşımız böyle bir travmayı nasıl atlatacaktır?

Bu işin vebali nasıl ödenecektir?

Şiddet olaylarının önlenebilmesi için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere kanun koyucular biran önce gerekli yasal düzenlemeleri yapmak ve ciddi tedbirler almak zorundadır. Görevi gereği yönetmelikle ve kanunla düzenlenen kuralları uygulayan sağlık çalışanına karşı meydana gelen şiddetin en büyük nedeni kanun koyucunun koyduğu kurallardır. İşte tam bu nedenle kanun koyucunun kanunlarını uygulamakla mükellef olan sağlık çalışanını en yüksek seviyede koruması gerekir. Meydana gelen son olayda biz sağlık çalışanlarının nezdinde kanun koyucunun yüzüne tekme atılmıştır. Şimdi bize verdiğiniz kuralları uygularken bizi koruyucak tedbirler almanın tam zamanı” dedi. 



17 Aral�k 2018 Pazartesi 20:34

http://www.urfa63haber.com/haber/bu-tekme-saglik-bakanliginin-yuzune-atilmistir-10551.html