Karşılıksız 3.984 TL başvurusu E-Devlet'ten alınıyor! 7 ilde kadınlara para ödemesi! Şartlar açıklandı...
E-Devlet üzerinden 7 ilde kadınlara karşılıksız 3.984 TL para ödemesi! Başvuru şartlaır belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen proje kapsamında kadın istihdamının önünün açılması amaçlanıyor. 20 asgari ücret tutarına kadar olan kısmı hibe edilen Women Up projesine E-Devlet üzerinden başvurabiliyorsunuz. Projenin yürütüldüğü iller ise; İstanbul, Ankara, Samsun, Aydın, Denizli, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş olarak belirlendi.
7 ilde kadınlara karşılıksız 3.984 TL ödeme! Şartlar belli oldu! E-Devlet üzerinden alınan başvurulara yoğun ilgi gösterilmeye başlandı. İstanbul, Ankara, Samsun, Aydın, Denizli, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta toplam 4000 kişi bu projeden faydalanabilecek. Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen projeye başvurular 21 Şubat'ta başlamıştı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, kadın istihdamını artırmak ve kadın çalışanların kayıt dışı istihdamının önüne geçmek için Avrupa Birliği (AB) destekli "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" hayata geçiriliyor.
Proje kapsamında, kadın işverenlere, ilave kadın istihdamı için işçinin işverene maliyetinin yüzde 65'ini geçmemek üzere maksimum 320 avro hibe verilecek. Söz konusu tutar 2022 için 3 bin 984 lira 44 kuruş olacak. Proje, belirlenen kriterlere göre 7 ilde uygulanacak.
Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, kadın girişimciliği ve kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesini hedefleyen projenin tanıtım toplantısı bir otelde düzenlendi.
Toplantıda konuşan SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, kadınların ailenin temel direği olduğu belirterek, "Toplumsal yaşamın her kademesinde, her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakarlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla ülkemizin her açıdan kalkınmasında büyük pay sahibi olmuşlardır." dedi.
Son yıllarda Türkiye'de kadın istihdamının büyük artış yakaladığını anlatan Aydin, bu artışı dünya standartlarının üstüne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Aydin, SGK'nin kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda rehberlik ve bilgilendirme çalışmaları ile risk odaklı ve veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler yaptığını ifade ederek, "Kayıtlı işçi çalıştıran
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, kadınlara yönelik projeler için önemli miktarda fon kullandıklarını dile getirerek, "Bakanlık olarak kadınlarımızın iş gücüne katılımı ve istihdamına ilişkin hedeflerin ana politikalarını 'ulusal istihdam stratejisi' çerçevesinde yürütüyoruz. Bakanlığımızın sunduğu teşvik ve destekler sayesinde bugün kadın istihdamımız 9,5 milyona ulaşmıştır." diye konuştu.
Erkan, proje sayesinde hem kayıtlı kadın istihdamının ve kadın girişimciliğinin artmasının hem de kadın işverenlere ait işletmelerin süreklilik kazanmasının beklendiğini söyledi. "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nden İstanbul'da 1000, Ankara'da 900, Samsun'da 500, Aydın, Denizli, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta 400 olmak üzere toplamda 4000 kadın işveren ve bu işletmelerin işe aldığı 4000 kadın işçi faydalanacak.
İşverenler tarafından hibe başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. İstenen kriterleri sağlayan işverenler, kesin kayıt için proje kapsamında açılan ofislere yönlendirilecek.
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan ve SGK tarafından 20 asgari ücret tutarına kadar hibe desteği verilen Women Up projesine başvuru yapmak isteyen kadın girişimcilerin sağlamaları gereken şartlar şu şekilde belirlenmiştir:
Şirket açılışının 2012 yılından önce yapılmış olması, şirketin ortaklı kurulmuş olması halinde en az iki ortağın kadın olması
Son bir yıldaki personel sayısına artı bir kadın personelin daha eklenmesi ve personel sayısının en az 9 olması