YERLİ OTOMOBİLİN FABRİKASI NEREDE ?

İmam ANUK

İmam ANUK

Değerli okuyucular Hiç bir araba prototip üretilip test edilmeden fabrika kurulmaz, ancak test başarılı olursa fabrika kurulup seri üretime geçilir çünkü fabrika bandı üretilecek aracın modelin ayarlarına göre kuruluyor.

Neredeyse her parça için ayrı makina var ve her makina'nın da çok ince ayarları var. Prototip üretmeden hiç bir şey imal edilemez, aksi halde en ufak bir hata milyarlarca dolar çöpe gitmiş olacak demektir. Prototip model üreten fabrika ise bir tek İtalya'da var, seri üretim yapmıyor ve sadece isteğe göre model tasarımlar imal ediyor. 

Burada isteyen herkes tasarımını götürüp kendi özel arabasını dahi üretebilir. Alman arabası, Japon arabası, Kore arabası dediğimiz tüm araçların temeli İtalya'da atıldı.

Herkes orada denemesini yapar, başarılı olursa oradaki ölçüleri alıp fabrikayı kurar ve seri üretime geçer.

Türkiye de aynı metodu uyguladı.Yapılan bu uygulama sonunda tasarlanan araç Her kesimde olmasada yüzde doksan olan bir kesimden beğeni aldı.

Bu gelişmeden sonra artık seri üretim kısmına geçileceğinden dolayı fabrika kurulum kısmına geçildi. Buradada arz talep meselesi göz önünde bulundurularak üretilen aracın karayolu, denizyolu, ile istenilen yere daha hızlı göndermek için yer seçilir. Yer seçiminde devletin büyüklerimiz Bursa ilinin Uygun bulmuşlar bizdende vatana millete hayırlı olsun demek düşer.



29 Aral�k 2019 Pazar 19:54

http://www.urfa63haber.com/yazar/yerli-otomobilin-fabrikasi-nerede--1016.html