SUYA ATTIĞI OLTASINA 102 KİLOLUK TURNA BALIK TAKILDI

Fırat Nehri kenarında oltasınn Fırat'tın serin sularına bırakan Veysi Deniz 102 Kğ ağırlığında Turan balığı yakaladı

24 Aralık 2023 Pazar 13:47

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Fırat Nehri'ne giden Veysi Deniz, yanında getirdiği oltasını soğuk sulara attı. Oltasınn hareket etmesi üzerine oltayı çekmeye çalışırken 102 kilo ağırlığında, 1 metre 70 santim boyunda Turna balığı takıldı. Oltasına takılan balığı kıyıya çıkartmak için uzun süre uğraşan Veysel Deniz yaklaşık 2 saatlik uzun çabalar sonunda boyu uzunluğunda olan Turna balığını kıyıya çıkarmayı başardı.

 

İlk defa bu kadar büyük balık yakaladığını ifade eden Veysi Deniz " Hafta sonu Fırat Nehrinin Kıyısına gittim. Burada balık tutmak için oltamı Fırat'ın serin suyuna atarak beklemeye başladım. Beklerken oltamda bir hareketlilik olunca büyük bir balık yakaladığımı hissettim, Oltamın sudan ağır gelmesi Balıkın su içinde çırpinması balığı kıyıya çekmek için yaklaşık 2 saat uğraştım. Sonunda kıyıya çekmeyi başardım.

Veysi Deniz balığı kıyıya çektikten sonra biraz dinlendikten sonra yakaladığım Turna balığını Av Malzemesi aldığım Av Bayisi Mesut Yetkin'in dükkanına önüne getirdim. " Çevreden geçen vatandaşlar dükkanın önünde 102 Kğ ağırlığında 1 Metre 70 santim boyundaki Turna balığını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bu Kategorideki Diğer Haberler