ŞEHİT ATEŞİ ŞANLIURFA'YA DÜŞTÜ

Suriye’nin Telabyad kentinde bomba yüklü aracın patlaması sonucu şehit olan 3 Askerden bir Şanlıurfalı Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı’nın şehadet haberi ili yasa boğdu.

17 Ocak 2020 Cuma 09:13

Olayla ilgili Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Barış Pınarı Harekat Bölgesinde Suluk kasabasında yol kontrolü sırasında meydana gelen bombalı araç saldırısı sonucunda Binb. Şevket Tombul, Teğ. Sinan Bilir ve Uz. On. Mustafa Alpaklı olmak üzere 3 askerin şehit olduğu belirtildi.

Haberi duyulması üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akarda Bir başsağlığı mesajı yayınladı Bakan Akara Mesajında “ Silah arkadaşlarımız 16 Ocak 2020 tarihinde Barış Pınarı Harekat Bölgesinde meydana gelen bombalı araç saldırısı sonucu şehit olmuşlardır Kahraman Şehitlerimize Şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı Mensupları adına Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.” Dedi.

Şehidin Şahadet haberini yetkililer tarafından gece saatlerinde Şehidin ailesinin bulunduğu Eyyübiye İlçesi Salman Mahallesine giderek Şehit babası Ali Alpaklı’ya acı haberi verdi. Haberi alan Şehit ailesi ve Mahalle sakinleri gözyaşlarına boğuldu. Gece boyunca Şehidin Babası ve ailesin hiç yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamı Metin Esen ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz aileye tesellide bulundu.

Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı’ nın bundan 1 Ay önce evlendiği öğrenildi.

Bu Kategorideki Diğer Haberler