Aksak: Basın Demokrasinin Vazgeçilmez Unsurlarından Biridir

Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

21 Ekim 2019 Pazartesi 12:29

Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, gazetecilerin kamuoyuna haber, bilgi akışını zamanında ve tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunlara ayna tutmak, kısık seslerin sesini kitlelere duyurmak için gece gündüz demeden, zaman zaman çok zor şartlar altında çalıştığını belirtti.

Başkan Abdullah Aksak, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; "Doğru ve gerçek haberlerle görsel ve yazılı olarak görevini yerine getiren yerel ve ulusal basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık, huzur ve başarılar dilerim" dedi.

“Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından biri olan basın; düşünce ve haber alma özgürlüğümüzü sağlayan etkili araçlardan biridir" diyen Başkan Aksak şöyle devam etti:

“Zaman içinde hem teknolojik, hem insan kaynağı ve hem de etik değerler bakımından terakki eden basınımızın bundan sonra da bu gelişimini devam ettirerek milletimize ve insanlığa hizmet edeceğine inancımız tamdır. Toplumu aydınlatmak ve bilgilendirmek için zor koşullarda, bazen hayatlarını hiçe sayarak, ilimiz de, ülkemizde ve dünyada olup biteni bizlere ulaştırmak için fedakârca çalışan gazetecilerimizi bir gün değil, her gün anmalı ve anlamalıyız. Edindikleri bilgiyi ilkeli, tarafsız ve doğru bir şekilde kamuoyuyla paylaşan, meslek ilkelerine bağlı kalarak özveriyle çalışmaya gayret gösteren başta Ceylanpınar ve Şanlıurfa’daki gazetecilerimiz olmak üzere ülkemizdeki bütün basın mensuplarının 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlar, meslek hayatlarında kendilerine başarı ve kolaylıklar dilerim.”

Bu Kategorideki Diğer Haberler