SURUǒTA SON DURUM

Seçim çalışmaları esnasında Suruç’ta Çıkan çatışma ile ilgili son durum

SURUǒTA SON DURUM

Dün aralarında AK Parti 26'ncı Dönem Milletvekili ve 27'nci Dönem Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız, aralarında kardeşlerinin de bulunduğu bir grupla seçim çalışmaları nedeniyle esnaf ziyaretleri sırasında Esnaflardan HDP’lı olduğu belirtilen Esved Şenyaşar'ın sahibi olduğu işyerine girdi.

İddiaya göre, İşyeri sahibi esnaf Esved Şenyaşar'ın, Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız ve beraberindeki ekibe "Bizim oyumuzun rengi belli, neden geldiniz?' demesiyle taraflar arasında başlayan tartışma yaşandı. Çevredekilerin araya girmesi ile birlikte milletvekili Yıldız'ın olay yerinden uzaklaşmasının ardından taraflar arasındaki sözlü sataşmaların devam etmesi üzerine gerginlik daha da artarak taşlı sopalı kavga bir anda silahlı kavgaya dönüştü. Silahlardan çıkan mermilerin milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız (53) ile seçim çalışmasında yanında bulunan yakınlarından Nihat Yıldız (28), Süleyman Yıldız (38) ve Mustafa Yıldız (56) ile Ahmet Çetin (45), Esved Şenyaşar, Fadıl Şenyaşar, Ferit Şenyaşar, Eşref Şenyaşar, Mehmet Şenyaşar, Engin Şimşek ve ismi öğrenilemeyen bir kişi ile birlikte toplam 12 kişi yaralandı.
Güvenlik güçlerinin havaya ateş açarak sonlandırdığı kavgada yaralananlar ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan ilk  müdahalede yaralılardan milletvekili Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız ile karşı gurupta idaya göre aynı aileden olan Esved Şenyaşar, Fadıl Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kayıp etti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN UÇAK AMBULANS GÖNDERİLDİ


Polis ve jandarma hem olay yerinde, hem de hastanelerde olası gerginliğe karşı güvenlik önlemi alırken, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen uçak ambulans ile aralarında milletvekilinin yakınlarının da bulunduğu 4 yaralı, tedavi edilmek üzere Ankara'ya sevk edildi.
olayın duyulması üzerine seçim çalışmaları için Şanlıurfa’da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da, Vali Abdullah Erin ile birlikte Suruç'a giderek olayla ilgili detaylı bilgileri anında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a aktararak konu hakkında bilgilendirdi.



15 Haziran 2018 Cuma 06:37

http://www.urfa63haber.com/haber/suructa-son-durum-9595.html