BAKAN FAKIBABA: EN BÜYÜK KOMBİNA ŞANLIURFA’YA KURULUYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfalılara yapılacak olan yatırımların müjdesinin bir bir vermeye devam ediyor.

BAKAN FAKIBABA: EN BÜYÜK KOMBİNA ŞANLIURFA’YA KURULUYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'ya aypılacak bir çok yatırımın yanında Türkiye'nın en büyük Kombinelerinden birinin Şanlıurfa'ya kurulacağının müjdesini verdi. Bakan Fakıbaba müjdeyi şu ifadelerle verdi. "

Şanlıurfa’da Et ve Süt Kurumu kompleksi kurulmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olduğunu ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Ben Bakanlık görevine geldiğim zaman şunu söyledi: Benim fakir, dar gelirli vatandaşlarıma et yedireceksin. Ben de talimat, emirdir deyip çalışmaya başladım” diye konuştu.

 

Şanlıurfa’da hayata geçirilen yatırımların bir dönemler hayal bile edilemeyen projeler olduğunu söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’da temelini atacakları Et ve Süt Kurumu kompleksinin günlük 70 büyük baş, 200 küçük baş kesim kapasitesine ve 1000 ton depolama kapasitesine sahip olduğunu, bu yatırımın bedelinin 60 milyon TL olduğunu ifade etti.

 

Şanlıurfa Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesi için altyapıya 100 milyon TL’nin üzerinde para harcandığını da hatırlatan Fakıbaba, “Yem fabrikası da bölgemiz için çok önemli. Ses getirecek projelerin başında geliyor. Lisanslı depoculuk tesisimizin yatırım bedeli 110 milyon TL. Vatandaşlarımıza helal hoş olsun. Benden önceki Bakanımız Faruk çelik’e de teşekkür ediyorum” dedi.

 



14 Haziran 2018 Per�embe 10:01

http://www.urfa63haber.com/haber/bakan-fakibaba-en-buyuk-kombina-sanliurfaya-kuruluyor-9577.html