ŞANLIURFALI BAKKALLAR E- TİCARET İLE ÇAĞ’A HAZIRLANIYORLAR

Şanlıurfalı Bakkallar babadan dededen kalma metodlarla değil çağın sistemi olan E- Ticaret (Elektronik Ticaret Sistemi, Elektronik alış veriş sistemi) modeli ile alış veriş yapma tekniğini öğreniyorlar.

ŞANLIURFALI BAKKALLAR E- TİCARET İLE ÇAĞ’A HAZIRLANIYORLAR

Süper ve Zincir marketler karşısında her geçen güne erimeye başlayan Bakkal Esnafını ayakta tutmak, bu marketlerle rekabet edebilmek, işini arttırmak ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla TEKNOKENT’te yapılan konferansa Şanlıurfa’nın değişik mahallelerinden gelen 40 Bakkal Esnafı katıldı.

Harran Üniversitesinin iş birliği ve katkıları ile yapılan Eğitim ve Bilgilendirme konferansta Prof. Dr. Kasım Yenigün,  Doc. Dr. Gencay Sarıışık ve Yrd. Doc. Dr. Hasan Türkal üyelere E-Ticaret nedir, E-Ticaret nasıl yapılır, E- Ticaretin üyelerimize faydaları nelerdir vs. E-Ticaret hakkında teknik bilgiler verdiler.

Konu hakkında bir açıklama yapan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun “Bizler göreve geldiğimiz günden beri yönetim kurulumuz ile birlikte her zaman Üyelerimize hizmetlerin en güzelini vermenin gayreti içindeyiz. Bu düşünceden hareketle Üyelerimizi Modern Çağın satış tekniği olan Elektronik satış sistemine hazırlamak, üyelerimizin ekmeğini arttırmak, işini geliştirmek, Süper ve Zincir marketler karşısında ayakta tutabilmek ve eski usullerle alış veriş yapmayı bırakıp satış sahasını genişletmek amacıyla Harran Üniversitesi ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandığını belirten Oda Başkanı Mehmet Altun “ Bizden hiçbir Ücret talep etmeden eğitim konferansı verdiler.

Elektronik satış sistemi konusunda önemli bilgiler aldık. Katkılarından dolayı öncelikle Sayın Rektörümüz Sayın Ramazan Taşaltın’ a TEKNOKENT Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kasım Yengün’e, Sayın Doc. Dr. Gencay Sarıışık’a ve Sayın Yard. Doc. Dr. Hasan Türkal’ a şahsım ve üyelerimizin adına Teşekkür ederim. Yoğun ilgi gören Konferansın sonunda üyelerimizin işlerine ve dünyaya bakış açıları değişti. Konferansa katılamayan üyelerimiz de tekrarını isteyerek kendilerinin de katılmak istediklerini belirttiler.



9 Nisan 2018 Pazartesi 14:02

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfali-bakkallar-e--ticaret-ile-caga-hazirlaniyorlar--9154.html