Girişimler Sonuç Verdi Ovaya Su Bırakılıyor

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Avukat Kemalettin Yılmaztekin’in sulama konusundaki yoğun çabaları sonuç verdi

Girişimler Sonuç Verdi Ovaya Su Bırakılıyor

Türkiye genelinde son 44 yılın en kurak kışının yaşanması, tarım arazilerinin suya olan ihtiyacını daha da artırdı. Yılın bu döneminde üç kez sulanması gereken ekinlerin şimdiye kadar sulanamamış olması, geçimini çiftçilik yaparak sağlayan geniş bir kitle üzerinde büyük mağduriyetlere sebep olacakken, çiftçilerin feryatlarına sessiz kalmayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Avukat Kemalettin Yılmaztekin, vakit kaybetmeksizin konuya müdahale etti. Sorunun çözümüne ilişkin olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ile görüşen Yılmaztekin, görüşmeden çiftçilerin beklemiş olduğu büyük müjdeyi alarak ayrıldı. Çiftçilerle konuyu paylaşan Kemalettin Yılmaztekin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin yaşamış olduğu kuraklık ve Şanlıurfamızın iklim şartları göz önüne alındığında, çiftçilerimizin suya olan ihtiyacı herkesin malumu.

Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile yaptığım görüşme neticesinde Sayın Bakanımız konuya kayıtsız kalmamış ve; 27 Mart 2018 Salı günü başta Harran Ovası Sulama Kanalı olmak üzere, Urfa Ana Sulama Kanalı ile Mardin – Ceylanpınar Ana Sulama Kanalları’na su verilmesi konusunda gerekli talimatları ivedilikle vermiştir. Talimatın ulaşması ile birlikte, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü GAP 15.Bölge Müdürlüğü, bütün sulama birliklerine gönderdiği bir yazı ile “sulama suyunun” yarın (27/03/2018) bırakılacağını ve gerekli tedbirlerin alınmasını bildirmiştir. Bu vesile ile; Çiftçilerimiz konusundaki hassasiyeti hasebiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yaşanan kuraklık neticesinde herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için bizleri dinleyerek imkânları seferber eden Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na teşekkür eder, adeta cansuyu niteliğindeki bu sulamanın bütün çiftçilerimizin bol ve bereketli bir hasat mevsimi yaşamasına katkı sağlamasını yürekten temenni ederim. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun.”



26 Mart 2018 Pazartesi 16:51

http://www.urfa63haber.com/haber/girisimler-sonuc-verdi-ovaya-su-birakiliyor-9091.html