KANSER HASTALARININ TEŞHİSİ ARTIK ŞANLIURFADA

PET-CT cihazı, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi bünyesinde bir ay önce hizmete girdi

KANSER HASTALARININ TEŞHİSİ ARTIK ŞANLIURFADA

Kanserin ilk teşhisinde önemli rol oynayan bu cihaz sayesinde ayda bin kişinin şehir dışına gitmekten kurtulduğunu kaydeden AK Partili vekil Mahmut Kaçar, “Tedavi artık hastalarımızın ayağına geldi” dedi. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ile beraber Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ni ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, ilk olarak hastane için yapılacak olan cami ve misafirhane alanını gezerek, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ramazan Taşaltın’dan da bilgiler aldı. Vekil Kaçar, çeşitli kanser türlerinin tanı ve tedavisinde kullanılan ve yaklaşık bir ay önce Harran Üniversitesi'nde yeni kurulan Nükleer Tıp Ünitesi'nde hastaların hizmetine sunulan PET-CT (Pozitron Emisyon Tomografisi Bilgisayarlı Tomografi) cihazının bulunduğu bölümü gezdi.

AYDA BİN HASTANIN DIŞARIYA SEVKİ ÖNLENDİ

Şanlıurfa'ya kazandırılan bu cihaz sayesinde kanser tanı ve tedavileri için hasta ve hasta yakınlarının çevre illere gitmesine gerek kalmadığına dikkat çeken vekil Kaçar, " Tedavi artık hastalarımızın ayağına geldi . Günde 10 hasta bu imkanlardan faydalanıyor. Cihaz sayesinde ayda 250 kişinin, aileleri ile beraber binin üzerinde hastanın dışarıya sevki önlendi.  Önceden her gün otobüslerle Gaziantep'e tedavi için götürülen hastalarımız bu çileden kurtulmuş oldu. Harran Üniversitesi Hastanemizi bölgemizin tedavi merkezi haline dönüştüreceğiz. Üniversitemizde fedakârca görev yapan bir kadro var. Rektörümüz başta olmak üzere, başhekimimiz ve sağlık alanında çalışan tüm ekibi tebrik ediyorum” dedi.  

PET-CT CİHAZI HAKKINDA PET-CT

kanserli dokuyu henüz çok küçükken (milimetrik boyutlarda) gösterebilmektedir. Böylelikle tümör hücresi henüz ilgili organın dışına çıkmadan, çevre organ ve dokulara yayılmadan erken evrede yakalanabilmektedir. En yaygın kullanım alanları; kanserin erken teşhisi, yayılımın belirlenmesi, tedaviye cevabın değerlendirilmesi ve radyoterapi planlaması gibi alanlardır. Bunun yanında hastaların tedavi sonrası takiplerinde, hastalığının tekrar edip etmediğinin araştırılmasında oldukça yararlı bilgiler sağlıyor.



15 Mart 2018 Per�embe 18:41

http://www.urfa63haber.com/haber/kanser-hastalarinin-teshisi-artik-sanliurfada-9022.html