Hündür Prenses Fatma Afife Gürsoy’ın Danışmanı Oldu

kadınlara yapılan her türlü ayrımcılığa karşı dik duruşları nedeniyle Buayan Sultanlığı tarafından Buayan Sultanlığı Prensesi unvanı verilen Fatma Afife Gürsoy Şanlıurfa da Danışman olarak Cuma Hündür atadı.

Hündür Prenses Fatma Afife Gürsoy’ın Danışmanı Oldu

Almanya’nın Köln kentine yakın bir bölgesinde yaşayan dört çocuk annesi Fatma Afife Gürsoy ayrımcılık karşıtı platformlarda aldığı aktif görevlerle Alman kamuoyunun günlerce meşgul etmişti. Fatma Afife Gürsoy’a bu çalışmaları nedeniyle Buayan Sultanlığı tarafından Buayan Sultanlığı Prensesi, Buayan Sultanlığı Almanya Elçisi ve Türkiye büyükelçiliği verildi. Böylelikle Fatma Afife Gürsoy dünyanın Prenses unvanına sahip ilk ve tek Türk kadını oldu.

Gürsoy’a prenseslik teklifi sosyal medya üzerinden ulaşan Buayan Sultanı Putri Aizian Camsa’nın şu mesajı ile teklif edilmiştir. “ Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı bir Müslüman kadın olarak duruşunuzu ve çalışmalarınızı inceledik. Çok beğendik ve etkilendik. Sonunda Almanya ve Türkiye’de Buayan Sultanlığı -Sultanate of Buayan Darussalam- Prensesi Almanya Temsilcisi ve Türkiye Büyükelçisi unvanını sizin hak ettiğinize karar verdik” dediğini ve kabul ederse sevineceklerini de eklediğini belirti. Bu teklif kabul eden Prenses Fatma Afife Gürsoy Şanlıurfa’daki faaliyetlerinin yürütmesi için Haber sitemizin köşe yazarlarından Eğitimci yazar Cuma Hündür’ı Şanlıurfa da Danışman olarak 



6 Haziran 2017 Sal� 15:46

http://www.urfa63haber.com/haber/hundur-prenses-fatma-afife-gursoyin-danismani-oldu-6950.html