BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ABD SEYAHATTI ÖNCESİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu görüşmelerine iştirak etmek üzere New York’a doğru yola çıktık.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ABD SEYAHATTI ÖNCESİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrine ulaştı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu’na katılmak üzere Yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada "Her yıl olduğu gibi bu sene de Amerika Birleşik Devletleri’nde son derece yoğun bir temas ve toplantı trafiğimiz olacak.                                                    Bu yıl “Güvenin Yeniden Tesisi ve Küresel Dayanışmanın Yeniden Canlandırılması” temasıyla yapılan genel kurul görüşmelerinin ilk gününde, 19 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap edeceğim.

Konuşmamda kalkınmadan insani yardımlara, uluslararası barış ve güvenliğin korunmasından küresel dayanışmanın yeniden tesisine kadar attığımız adımlara dikkat çekeceğim.

Genel kurul marjında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin yanı sıra çok sayıda ülkeden mevkidaşlarımla görüşmeler gerçekleştireceğim.

Amerika’da yaşayan vatandaşlarımızla birlikte soydaş topluluklarla da bir araya geleceğiz. 

Düşünce kuruluşu temsilcileriyle istişareler gerçekleştirecek, Amerikan iş dünyasının seçkin üyeleriyle görüşerek Türkiye’deki yatırımlarını artırmaları noktasında atılabilecek adımları ele alacağız.

Bir süredir her platformda dillendirdiğimiz “dünya beşten büyüktür” tespitimizin daha fazla kabul görmesinden memnuniyet duyuyoruz.

Genel Sekreter Sayın Guterres’in “İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan yapıların bugünün dünyasını yansıtmadığı” tespitine biz de katılıyoruz.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için içeride ve dışarıda her türlü çabayı gösteriyoruz, göstereceğiz.

Küresel sistemde taşların yerinden oynadığı bu dönemi ülkemiz ve milletimiz adına fırsata çevirmekte kararlıyız.

Ziyaretimizin ve yapacağımız görüşmelerin ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi 



17 Eyl�l 2023 Pazar 09:34

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-erdogandan-abd-seyahatti-oncesi-onemli-aciklamalar--16601.html