KAÇAK CEYLAN AVCILARI GÖREVLİLERDEN KAÇAMADI

Nesli tükenme tehlikesinde bulunan ceylanları kaçak olarak nakleden üç şahıs yakalandı

KAÇAK CEYLAN AVCILARI GÖREVLİLERDEN KAÇAMADI

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Urfa Ceylanı ( Gazale ) üç şahıs tarafından kaçak olarak bir başka yere nakil ederken güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Şanlıurfa Organize Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yol kontrolü sırasında Yasal belgeleri olmadan Ceylan besleyen ve bu  ceylanları bir başka yere nakil eden İ.D. R.A. ve M.D. isimli 3 şahıs yakalandı.

Organize Jandarma Karakol Komutanlığının ve Jandarma HAYDİ ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Av Koruma ve Kontrol ekiplerinin müşterek düzenlediği operasyon sonucunda bir arabanın içinde çuvallara sarılmış ve yasa dışı yollarla bulundurulduğu tespit edilen 4 Ceylan’a el koyuldu .

Operasyon sonucundan el koyulan 4 Adet Ceylan Doğa Koruma ve Milli Parklar Av Koruma ve Kontrol ekiplerine teslim edilerek veteriner kontrolü sonucunda Ceylanlar Doğaya salı verildi.

Şahıslar hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefetten idari para cezası ve yaban hayvanı tazminatı Olmak üzere toplamda 190 Bin TL. Ceza kesilmiştir.düzenlenmiştir.



12 Eyl�l 2023 Sal� 21:50

http://www.urfa63haber.com/haber/kacak-ceylan-avcilari-gorevlilerden-kacamadi--16579.html