BÜYÜKŞEHİR İLE ÜRETİM VE İŞ İSTİHDAMI ARTIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yeni iş istihdam alanları oluşturmak için üretim alanlarını genişletiyor

BÜYÜKŞEHİR İLE ÜRETİM VE İŞ İSTİHDAMI ARTIYOR

Bereketli toprakları ile tarımın başkenti Şanlıurfa’da yenilikçi çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesi, yenilenebilir enerjiden en iyi şekilde istifade edebilmek için ‘Güneş Enerjisi ile Yaş Sebze Kurutma Tesisi’ ve ‘Modern damlama sulama sistemi ile seracılık’ tesislerinin temelini attı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Göç işleri Şube Müdürlüğü, Uluslararası Göç Örgütü (İOM) ile ortaklaşa proje başlattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün istihdam için destek verdiği ve hibe yoluyla yapılacak olan proje, bölge istihdamına katkıda bulunacağı gibi Şanlıurfa’ya özgü sebze ile meyvelerin dünyaya ihracatını da sağlayacak.

 

Günlük 1.5 ton yaş sebze ve meyvenin güneş enerjisi ile kurutulacağı tesis, kendi sebze ve meyvelerini kurulacak seradan temin edecek.

 

Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’nın sahip olduğu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için birçok proje hayata geçirirken bölgenin topraklarında yetişen ürünler ilk kez pazarlama imkânı bulacak.



2 Ocak 2021 Cumartesi 20:37

http://www.urfa63haber.com/haber/buyuksehir-ile-uretim-ve-is-istihdami-artiyor-13103.html