DİKKATSİZLİK SONUCU ORMANLIK ALAN KÜL OLDU

Otomobilden atılan sigara izmaritinin kuru otları tutuşturması sonucunda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü ve 3 dönümlük alanda etkili oldu.

DİKKATSİZLİK SONUCU ORMANLIK ALAN KÜL OLDU

Harran üniversitesi yeşil kuşak ağaçlandırma sahasında çıkan yangına  Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın söndürme işçileri, arazözler ve ilk müdahale aracı ile yangına kısa sürede müdahale edilerek fazla büyümeden söndürüldü.

Çıkan yangın ile ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Cevdet Çiçek açısında “Uzun yılların sıcaklık rekorlarının kırıldığı bir Mayıs ayı yaşıyoruz. Aniden gelen aşırı sıcaklar bölgemizde orman yangını riskini de artırdığını ifade eden Bölge Müdürü Çiçek açıklamasına şu sözler ile devam etti.

İlimizde Temmuz ve Ağustos aylarında yaşamamız gereken sıcaklığı bu günlerde yaşamaktayız. Artan Sıcaklıklar nedeniyle Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan arazöz ve yangın söndürme ekiplerimiz ile teyakkuz halinde hazır bekliyoruz.

Oluşa bilecek yangınlara karşı İlk müdahale araçlarımız kritik noktalarda konuşlanarak devriye görevi yaptırıyoruz. 

Yangın söndürme ekiplerimiz olabilecek orman yangınlarına karşı 7/24 Gece-gündüz arazide çalışarak Kentteki ormanları büyük özveriyle koruduklarını dile getiren Çiçek, her yıl binlerce dekar alanda ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını belirten biz Bölge Müdürü Çiçek orman alanlarını hem koruduklarını hem de bunun dışında ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını belirti.

Bölge Müdürü Çiçek Halkımızın desteği ile Daha Yeşil Bir Şanlıurfa için Orman Bölge Müdürlüğü olarak çalışacaklarını yapilan bu çalışmaların heba olmaması halkımızdan dağlardaki yeşil gerdanlığı korumak için yaktıkları ateşleri tedbirli yakmaları bunun dışında da şoför arkadaşlarımızın içtiği sigaraları araçlardan atmamalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan Dumanı gören vatandaşlar zaman geçirmeden hemen ’’Ücretsiz Alo 177 ’’ Orman Yangın İhbar hattına ihbarda bulunurlarsa, ekiplerimiz en kısa sürede yangınlara müdahale edecektir" dedi.

urfa63haber.com



22 May�s 2020 Cuma 19:40

http://www.urfa63haber.com/haber/dikkatsizlik-sonucu-ormanlik-alan-kul-oldu-12090.html