Harran Üniversitesine Plazma Bağışı Devam Ediyor.

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek, yapmış olduğu açıklamada, koronavirüs salgını için gönüllü vatandaşların immün plazma bağışı vermeye devam ettiğini belirtti

Harran Üniversitesine Plazma Bağışı Devam Ediyor.

Sağlık Bakanlığı 10 Nisan'da plazma tedavisi için çalışma başlatmıştı. Bu yöntemle, daha önce koronavirüs (kovid-19) enfeksiyonu geçirip iyileşmiş, sonrasında iki kez test sonuçları negatif çıkmış, iyileşmesinin üzerinden 14 gün geçmiş ve son yapılan testi de negatif çıkmış kişilerden plazma bağışı alınarak ihtiyaç duyulması halinde başka hastalara transfüze edilebileceğini belirten Başhekim Güzelçiçek, son olarak, “Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğümüzle yürüttüğümüz ortak çalışmayla aferez yöntemiyle bize müracaat eden gönüllülerimizden plazma almaya devam ediyoruz.

Artık yeni temin ettiğimiz plazma ayrıştırıcı cihazımızla da bir bağışçıdan 3 farklı hastaya plazma transfüzyonu yapabiliyoruz. İnşallah bu yöntemle birçok hastanın şifasına vesile olacağız. Buradan bağış için gönüllü olan bütün Şanlıurfalı hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.



15 May�s 2020 Cuma 15:05

http://www.urfa63haber.com/haber/harran-universitesine-plazma-bagisi-devam-ediyor-12071.html