KIRIKÇI’DAN RABİA MEYDANI AÇIKLAMASI

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı Rabia Meydanı ile ilgili bir açıklama yayınladı.

KIRIKÇI’DAN RABİA MEYDANI AÇIKLAMASI

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı son günlerde kamuoyunu meşgul eden Rabia Meydanı ve Topçu Meydanı ile ilgili bir açıklama yayınladı Kırıkçı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “ Şehir merkezlerinde yeni yapılan mekansal alanların isimlendirilmesi hususunda ilkesel olarak; meydanların, caddelerin, parkların, mekanların isimlerini hikayelerinden, tarihlerinden, hatıralarından, almasından yanayım. O hikayeyi, o hatırayı yaşatmak ve diri tutmak için isim elbette önemli. Dünde böyle düşünüyordum, bu günde böyle düşünüyorum. Ama maalesef Coğrafyamızda böyle bir hassasiyet yok.

Böyle bir hassasiyetin olmadığı bir coğrafyada, o kadar çok yanlış isim var ki, hepsi hallolmuş gibi, sadece Topçu meydanı ve Rabia meydanı ismi üzerimden bir çatışma vücuda getirmek doğru bir yaklaşım değil. Artık orda Rabianın da bir hikayesi oldu. Ayrıca topçu meydanı ismi yok edilmiyor. İkisi de yaşatılıyor. İkisi de bizim coğrafyamız. Biz bu medeniyetin doğrusu ve batısıyız. Biz bir bütünün parçasıyız. Farkında olmadan gönül coğrafyamıza mı karşı çıkıyoruz. Bugün burada bir Rabia meydanımız olsun ki; bir Kudüs Meydanımız olsun ki; yarın Kudüs’te, Filistin’de, Kahire’de bir İstanbul meydanımız olabilsin. Bu mesele öyle sığ ve tarafgirlik üzerinden tartışılacak kadar basit bir mesele değildir. Biri fiziki coğrafyamızın, diğeri; gönül coğrafyamızın bir parçası. Adını bir defa Rabia olarak almışsa, öyle kalmasını daha doğru buluyorum. Mekanların isminin sık sık konjonktürel yaklaşımlarla değiştirilmesini doğru bulmuyorum. Benim hassasiyetim ve fikrim bu” dedi.



30 Ekim 2019 �ar�amba 16:08

http://www.urfa63haber.com/haber/kirikcidan-rabia-meydani-aciklamasi-11671.html