KIDEM TAZMİNATI YALNIZ KIRMIZI DEĞİL, CAN ÇİZGİMİZDİR

Kıdemlerin fona devredilmesi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamaya Kamu Sağlık İşçileri Sendikası (Kamu Sağlık-Sen) Genel Başkanı İbrahim Halil Duyar tepki gösterdi.

KIDEM TAZMİNATI YALNIZ KIRMIZI DEĞİL, CAN ÇİZGİMİZDİR

Kıdemlerin fona devredilmesi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamaya tepki gösteren Kamu Sağlık İşçileri Sendikası (Kamu Sağlık-Sen) Genel Başkanı İbrahim Halil Duyar, “Kıdemlerin fona devredilmesi işçinin de sendikamızın da, vicdanların da asla kabul etmeyeceği bir husustur” dedi.

Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı İbrahim Halil Duyar, “İşçinin emekleri sonucunda hakkettiği kıdem tazminatı, siyasi çıkarların malzemesi olamaz. Kıdem konusunda tek söz işçinindir. Kıdemlerin fona devrini düşünmek bile, yıllarca verilen emeklerin gaspı, emeklilik hayallerinin katlidir. 60 yaşında emekliliğe ulaşan işçinin kıdemini de siz kullanacaksınız emekliliği kaldırın ülke gündeminden olsun bitsin” dedi.

Kıdemlerin fona devredilmesi işçinin de, sendikamızın da, vicdanlarına da asla kabul etmeyeceği bir husustur diyen Duyar, “Kıdem Tazminatı; İşçinin evlatlarının eğitim parası, kızının çeyiz parasıdır. Emeklilikte hayali kurulan bahçeli ev, yıllarca hasreti çekilen otomobil parasıdır. Kıdem tazminatı; Başını sokacak bir ev, bir umre parasıdır. Kıdem tazminatı emeklinin kaybolan yıllarının bedeli, ağarmış saçlarının diyetidir. Kıdem tazminatı üzerinde siyasi konuşma yapmak dahi emekçinin hakkını çalmaktır. Kıdem tazminatı yalnız kırmızı değil, can çizgimizdir” şekliden konuştu.



11 Nisan 2019 Per�embe 08:50

http://www.urfa63haber.com/haber/kidem-tazminati-yalniz-kirmizi-degil-can-cizgimizdir-11013.html