SAADET PARTİSİNDE NELER OLUYOR

Saadet Partisi Karaköprü İlçe Başkanı görevden alındı.

SAADET PARTİSİNDE NELER OLUYOR

31 Mart Belediye Başkanlık seçiminden önce Saadet partisinde büyük değişiklikler yaşanmaya başlandı. Son gelişmede Saadet Partisi Karaköprü ilçe başkanı Yakup Yavuz Parti Tüzüğünün 43. Maddesine istinaden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mesut Doğan imzalı yazı ile bugün itibariyle görevden el çektirildi.

Partinin İlgili Maddesine göre “Genel Başkan acil durumlarda il ve ilçe başkan ve yönetimlerini geçici olarak görevden alabilir. Parti Tüzüğünde belirtilen görev ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi için üst kurullarca verilen talimatlara uymamaları, partinin kabul ettiği esaslara, amaç ve siyaset anlayışına aykırı tutum ve davranışlarda bulunmaları, teşkilatların birlik ve uyumunu bozucu eylemlerde ısrar etmeleri halinde, ilgililerin kanuni sorumlulukları saklı kalmak kaydıyla, Belde Yönetimlerine, İl Yönetim Kurulunca, İlçe Yönetimlerine, Genel Merkezin olumlu görüşü alınarak İl Yönetim Kurullarınca, İl Yönetimlerine Genel İdare Kurulunca işten el çektirilebilir.” Denilmektedir.

İlçe Başkanı Yakup Yavuz ile yapılan görüşmede konu hakkında henüz bilgilerinin olmadığı konu hakkında her hangi bir açıklama yapamayacağı yönünde açıklama yapıldı.

İlgili Maddede belirtilen açıklamada “Parti Tüzüğünde belirtilen görev ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi için üst kurullarca verilen talimatlara uymamaları, partinin kabul ettiği esaslara, amaç ve siyaset anlayışına aykırı tutum ve davranışlarda bulunmaları, teşkilatların birlik ve uyumunu bozucu eylemlerde ısrar etmeleri halinde,” belirtilen konulara göre Saadet Partisi Karaköprü ilçe başkanı yapılan oluşuma karşımı çıktı ? yoksa Belediye Başkan adayı Essum Saatçı Aslan tarafından kabul görülmeyerek görevden el mı çektirildi. ?



25 �ubat 2019 Pazartesi 16:45

http://www.urfa63haber.com/haber/saadet-partisinde-neler-oluyor-10800.html