Sağlık Sen'den 2 Bin 850 Sağlık Çalışanına Büyük Müjde!

Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı  Abdulkadir YABİR'in girişimleri sonucunda Şanlıurfa da görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik maaş promosyonunda mutlu sona erdi.

Sağlık Sen'den 2 Bin 850 Sağlık Çalışanına Büyük Müjde!

Sağlık İl Müdürlüğü ve bankalar arasında adeta mekik dokuyan Sağlık-Sen Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından yapılan görüşmelerin ardından sağlanan anlaşma ile sağlık çalışanlarının maaş promosyonu görüşmeleri olumlu sonuç verdi.

Yapılan görüşmelerde 36 ay süresince Halk Bankası ile yapılan anlaşma çerçevesinde Şanlıurfa da bulunan 2 bin 850 sağlık çalışanına tek seferde 2 bin 268 TL ödeme yapılacağını söyleyen Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, sağlık çalışanlarının haklarını her platformda savunacaklarını belirtti.

Başkan Yabir, sağlık çalışanlarının zor şartlar altında hizmet vermeye çalıştıklarını dile getirerek şöyle konuştu; "Sağlık demek yaşam demek bu yaşamı insanlarımıza en iyi şekilde sunabilmeyi amaçlayan ve gece gündüz demeden birçok kez şiddete maruz kalarak görevlerini yapan sağlık çalışanlarının her türlü yasal haklarını Sağlık-Sen olarak bizler savunucusu olmaya devam edeceğiz.

Sağlık çalışanlarının daha iyi şartlar altında çalışmaları konusunda yaptığımız girişimlere bir yenisini daha ekledik. Önceki yıllarda maaş promosyonu olarak kendilerine aylık dilimler halinde ödenen promosyonları Şanlıurfa İl Sağlık Müdürümüz ve İdari ve Mali İşler Başkanlığımızın destekleri ve sendikamızın girişimleri sonucunda geçtiğimiz yıllara oranla yükselterek tek seferde almalarını sağladık.

Sendika olarak İl Sağlık Müdürlüğü 112 acil sağlık hizmetleri ve halk sağlığı hizmetleri başkanlığında daha önce aylık taksitler şeklinde ödenen promosyon ücretleri,sendikamızın girişimleri sonucunda geçmiş yıllara oranla yüksek bir artışla tek seferde 2 bin 268 TL olarak güncellendi. Şanlıurfa da görev yapan 2 bin 850 sağlık çalışanına toplamda 6 milyon 463 bin 800 TL ödeme yapılacak.

promosyon anlaşması halk bankası ile yapılmıştır.Promosyon ödemeleri 15 şubattan itibaren yapılacaktır. Anlaşma bahsedilen kurumlardan çalışan tüm personeller için yapılmıştır.sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun" şeklinde 



4 �ubat 2019 Pazartesi 12:43

http://www.urfa63haber.com/haber/saglik-senden-2-bin-850-saglik-calisanina-buyuk-mujde-10710.html