Çattının Şanlıurfa'daki Aday

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde ortak aday çıkarmak için çalışma yapan Saadet Partisi, CHP ve İYİ Parti, eski milletvekili Sabahattin Cevheri ismi üzerinde duruyor.

Çattının Şanlıurfa'daki Aday

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yerel seçimlerde dirsek teması olur' açıklamasının ardından Yerel seçime az bir zaman kala Saadet Partisi, CHP ve İYİ Parti'nin açıktan ittifak HDP’nın Seçmeninde desteğini alarak Şanlıurfa’da Ak Partiye Karşı oluşturulan çatı adayının Ak Parti seçmenlerinin de oyunu almak için Adıyaman’da olduğu gibi Şanlıurfa’da da Çatı adayı Saadet Partisi adı altında seçime gidilecek.

Bu formül altında gerçekleşen mutabakat sonucunda Saadet Partisi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun her çarşamba günü yaptığı basın toplantılarında gruplar halinde diğer illerdeki adaylarını ilan etmesi bekleniyor. 

31 Mart yerel seçimleri için CHP ve İP’nın 10 Büyükşehir için anlaşama sağlanması üzerine geride kalan 5 Büyükşehir için alternatif çözümler aranıyor.

Anlaşma sağlanmayan Şanlıurfa, İzmir, Ordu, Diyarbakır ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayları bu adayların arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı büyük bir olasılıkla Saadet Partisi çatısı altında seçime gidilecek gibi.

 



8 Ocak 2019 Sal� 14:26

http://www.urfa63haber.com/haber/cattinin-sanliurfadaki-aday-10611.html