CHP iki ittifakı yönetecek İyi Parti ile ayrı HDP ile ittifak

CHP'nin yerel seçimlerde İyi Parti'yle 21 büyükşehirde yaptığı ittifakın yanı sıra HDP ile gizlice görüşmelere başladığı öğrenildi. HDP ile "Gizli ittifak" görüşmelerini CHP’li Salıcı ve Bekaroğlu yürütüyor.

CHP iki ittifakı yönetecek İyi Parti ile ayrı HDP ile ittifak CHP'nin yerel seçimlerde İyi Parti'yle 21 büyükşehirde yaptığı ittifakın yanı sıra HDP ile gizlice görüşmelere başladığı öğrenildi. HDP ile "Gizli ittifak" görüşmelerini CHP’li Salıcı ve Bekaroğlu yürütüyor. Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre, CHP, İstanbul, Ankara ve İzmir için HDP'nin desteğini istiyor.

 SALICI VE BEKAROĞLU YÜRÜTÜYOR 

İki parti ittifak görüşmelerini gizli yürütüyor. Gizli ittifak görüşmelerini ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu yürütüyor.

CHP ve HDP ittifak yapmayı düşündüğü Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin gibi büyükşehirler bulunuyor. HDP'nin Doğu ve Güneydoğu'da ittifaka yanaşmadığı, ancak Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin gibi büyükşehirlerde CHP'ye verilecek desteğe sıcak baktığı dile getiriliyor.

 

 



21 Aral�k 2018 Cuma 11:54

http://www.urfa63haber.com/haber/chp-iki-ittifaki-yonetecek-iyi-parti-ile-ayri-hdp-ile-ittifak-10560.html