AK PARTİDE TEMAYÜL YOKLAMA TARİHİ AÇIKLANDI

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, temayül yoklaması ile ilgili bir açıklama yaptı

AK PARTİDE TEMAYÜL YOKLAMA TARİHİ AÇIKLANDI

Yavuz, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2019 Mahalli İdareler Seçimleri aday adaylığı sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yavuz, görevden alınan belediye başkanlarının adaylık başvurusu yapıp yapamayacaklarına ilişkin de "Uyguladığımız sistemde buna engel bir durum yok." dedi. Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, temayül yoklamasına ilişkin, "18 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Aday adayı müracaatlarının sonrasındaki hafta da teşkilat temayül yoklamasının yapılacağına işaret eden Yavuz, "Burada da bir yenilik ortaya koyduk, ilk kez e-Temayül şeklinde gerçekleştirilecek." dedi. e-Temayül sistemi öncesindeki temayül yoklamalarının uzun bir süre aldığını, 15 gün sayım yaparak gerçekleştirdiklerini anımsatan Yavuz, yeni sistemle tüm Türkiye'de 1 günde bunun yapılacağını ifade etti. Yavuz, "Saat 10.00 ile 16.00 arasında gerçekleşecek olan teşkilat temayül yoklamalarının hemen ardından saat 16'da kapanır kapanmaz inşallah sonuçlar elektronik ortamda tespit edileceği için Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne düşmüş olacak." diye konuştu.



13 Kas�m 2018 Sal� 21:01

http://www.urfa63haber.com/haber/ak-partide-temayul-yoklama-tarihi-aciklandi-10390.html